Patarimai

Dvi savaitės prieš kraustymą

Įsigykite naujo būsto planą ir nuspręskite, kurių namų apyvokos daiktų Jums reikės naujoje vietoje. Sudarykite pervežamo turto aprašą. Paprašykite keleto perkraustymo kompanijų pateikti preliminarią perkraustymo kainą. Pasirinkite perkraustymo kompaniją.

Keturios savaitės prieš kraustymą

Jei nusprendėte persikraustyti patys, nesinaudodami perkraustymo kompanijos paslaugomis, užsisakykite (rezervuokite) sunkvežimį perkraustymui.
Apsirūpinkite reikalingu kiekiu pakavimo medžiagų: dėžėmis, pakavimo popieriumi, plėvele, saugančia daiktus nuo smūgių pervežant ir pan. Pradėkite pakuoti daiktus! Jei daiktus pakuos Jūsų pasirinkta perkraustymo kompanija, pakavimą geriausia pradėti dieną ar dvi prieš perkraustymą.

Dvi dienos prieš kraustymą

Tegu Jūsų pasirinkta perkraustymo kompanija pradeda pakuoti daiktus. Atjunkite šaldytuvą ir šaldymo kamerą. Pasidėkite į šalį daiktus, kuriuos Jūs patys persivešite: papuošalus, asmeninius dokumentus, pinigus ir pan.

Perkraustymo dieną

Būkite šalia perkraustymo kompanijos darbuotojų, kad iškilus klausimui, jie galėtu Jūsų paklausti. Prieš išvykstant i naują vietą, apžiūrėkite būstą, ar nelikę daiktų, kuriuos norėtumėte pervežti. Praneškite perkraustymų darbų vadovui kaip su Jumis susisiekti pervežimo metu. Atvykus į naują būstą, parodykite perkraustymo kompanijos darbuotojams, kur turi stovėti Jūsų daiktai. Patikrinkite ar niekas nedingę, ar nėra kitų nuostolių. Jei yra dingusių ar apgadintų daiktų, būtinai atžymėkite užsakymo lape. Atsiskaitykite su perkraustymo kompanija!